slang

Ouder-kind workshop:
'Landschaps-magie'

Gegeven door Ellen

Deze workshop wordt gegeven op een mooie locatie middenin de natuur, een locatie met tevens een oeroude geschiedenis. Opgravingen van nederzettingen en grafheuvels in dit gebied vertellen het verhaal van mensen die hier al in de ijstijd woonden. En ook recentere bewoners hebben hun sporen nagelaten. Een bijzondere locatie voor ons om de verbinding te zoeken met de natuur, Moeder Aarde en allen die lang voor ons op dit land hebben gelopen en geleefd.

Tijdens deze middag kijken we naar de natuur en het land zoals onze voorouders van lang geleden dit hebben gedaan; we zien het niet alleen als een mooie groene achtergrond om even onze benen in te strekken of tot rust te komen, maar als een levende, bewuste wereld, gevuld met zichtbare en onzichtbare energieën waarmee we ons kunnen verbinden en waarmee we in contact kunnen treden.

IMG-20210725-WA0007.jpg

We maken ter plekke iets moois voor de natuurwezens of boomgeesten en nodigen hen uit met ons te communiceren. We kruipen in de huid van de vroegere zieners, priesteressen en druïden als we gesluierd en met een stok in de hand contact leggen met onze voorouders die lang geleden op deze grond hebben gelopen.

We gaan oefenen met eeuwenoude vormen van orakelen en laten onze vragen beantwoorden door de natuur door te kijken naar wolken en vogels en te luisteren naar de geluiden van de dieren en de wind. We maken een eenvoudige pendel en gaan lopen met een wichelroede.

Tussendoor drinken we een kruidenthee, waarvoor we ter plekke samen de kruiden zullen verzamelen. 

Om als ouder en kind jullie band met elkaar en de natuur te bevestigen en verstevigen, geven jullie elkaar een zegening met de vier elementen. En om alles wat je deze middag hebt ervaren ook een beetje mee naar huis te kunnen nemen, laden we een steentje of amulet op met de kracht van de plek en de natuur.

Wanneer

Zondag 26 juni 2022. Van 13.00 – 16.30
 

Waar:

Landgoed Bornia en Heidestein, Driebergen.
Deze locatie is goed bereikbaar met zowel eigen vervoer als openbaar vervoer. De exacte locatie (ontmoetingsplaats) volgt na aanmelding via de mail.

 

Voor wie:

Dit is een ouder-kind workshop.
Deelnemen doe je dus als ouder-kind(eren) koppel.
De workshop is geschikt voor kinderen in de leeftijd van ca. 6-12 jaar.
Neem gerust contact op als je vragen hebt over hoe passend de workshop zal zijn voor (de leeftijd van) jouw kind.


Wat neem je mee:
 

  • Doe schoenen aan waar je goed op kunt lopen. We zullen, afhankelijk van evt. drukte ter plaatse, een klein stukje lopen om een wat rustigere plek voor de workshop te bereiken. En misschien verplaatsen we ons tijdens de middag ook nog wel een keertje. Natuurlijk houden we hierbij rekening met de wandelmogelijkheden van de jongste deelnemers.

  • Houd er ook rekening mee dat we ons dus midden in de natuur bevinden. Er zitten op het landgoed wel wat eenvoudige horeca- en toiletfaciliteiten, maar daar komen we misschien niet in de buurt. Neem dus zelf wat te eten en drinken mee als je verwacht honger of dorst te krijgen. En plassen doe je achter een struikje 😊

  • Evt. een kleedje/dekentje/kussentje om op te zitten, als je het niet prettig vindt om direct op de grond te zitten.

  • Een mok/beker om thee uit te kunnen drinken. Voor de thermoskan met warm water wordt gezorgd en de thee plukken we zelf ter plekke. 

  • En, zoals altijd wanneer je met kinderen de natuur in gaat; neem een extra tasje mee om alle verzamelde schatten in mee naar huis te kunnen nemen.
     

Deelnamekosten:

35 eu per ouder-kind koppel, meerdere kinderen is €5 eu per kind deelname extra
 

Aantal deelnemers:

Bij minimaal 5 koppels gaat de workshop door
Maximaal 10 ouder-kind koppels

 

Aanmelding en vragen:

Per mail: info@hetvrouwenrad.com